TREBINJE l U okviru manifestacije 8. Trebinjski dani fotografije, a u organizaciji Foto-kino kluba Trebinje i Vikimedijine zajednice RS u Kulturnom centru večeras je otvorena izložba fotografija „Tragom duše“.

Na izložbi je predstavljeno 40 pobjedničkih fotografija, prirodnih i nepokretnih kulturnih dobara Republike Srpske, sa foto-konkursa „Tragom duše“ iz 2015. i 2016. godine.

Bojana Podgorica, predsjednik Vikimedijine zajednice RS kaže da se foto-takmičenje sprovodi u organizaciji ovog udruženja.

„Osnovna ideja je popularizacija kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa ovog podneblja na internetu, kao i proširivanje sadržaja na Vikipediji i Vikimedijinoj ostavi fotografijama i člancima koji predstavljaju ljepote Republike Srpske. Takmičenje se održava na lokalnom nivou svake godine i organizovano je po ugledu na takmičenja ‘Viki voli Zemlju’ i ‘Viki voli spomenike’“, rekla je Podgorica.

Otvarajući izložbu, načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja, Zoran Milošević je istakao da zahvaljujući radu i aktivnostima Foto kino kluba Trebinje, a na zadovoljstvo svih imamo priliku da uživamo u ovoj izložbi i gradska administracija daje punu podršku ovom klubu.

Među nagrađenim na večerašnjoj izložbi su fotografije Jovana Vidakovića i Milovana Bokića.

Izložba je organizovana u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta.

D.M.