ТРЕБИЊЕ l У оквиру манифестације 8. Требињски дани фотографије, а у организацији Фото-кино клуба Требиње и Викимедијине заједнице РС у Културном центру вечерас је отворена изложба фотографија „Трагом душе“.

На изложби је представљено 40 побједничких фотографија, природних и непокретних културних добара Републике Српске, са фото-конкурса „Трагом душе“ из 2015. и 2016. године.

Бојана Подгорица, предсједник Викимедијине заједнице РС каже да се фото-такмичење спроводи у организацији овог удружења.

„Основна идеја је популаризација културно-историјског и природног насљеђа овог поднебља на интернету, као и проширивање садржаја на Википедији и Викимедијиној остави фотографијама и чланцима који представљају љепоте Републике Српске. Такмичење се одржава на локалном нивоу сваке године и организовано је по угледу на такмичења ‘Вики воли Земљу’ и ‘Вики воли споменике’“, рекла је Подгорица.

Отварајући изложбу, начелник одјељења за друштвене дјелатности Града Требиња, Зоран Милошевић је истакао да захваљујући раду и активностима Фото кино клуба Требиње, а на задовољство свих имамо прилику да уживамо у овој изложби и градска администрација даје пуну подршку овом клубу.

Међу награђеним на вечерашњој изложби су фотографије Јована Видаковића и Милована Бокића.

Изложба је организована у оквиру Требињског културног љета.

Д.М.