Izložba „Dva sveta“ predstavljena trebinjskoj publici

У оквиру 6. Требињских дана фотографије вечерас је у Kултурном центру отворена изложба фотографија „Два света“ проф. др Зорана Милутиновића из Београда.
Отварајући изложбу Томислав Петернек, познати фотограф из Београда је истакао да када споменемо име Зорана Милутиновића прво помислимо на доктора у Земунској болници, а он је уствари одличан фотограф природе.
„Захваљујући њему 45 земаља је сазнало много лепше о Србији, него што је раније било. Милутиновић је својим фотографијама приказао лепоте и животни свет у свету. Ово је његова 17 изложба. И оно што је веома важно да је он једини из Србије стекао звање екселенције Федерације умјетничких фотографа света. Његове фотографије су заиста чаробне, којима је показао живот не само њуди већ животиња и птица“, рекао је Петернек.
Ова изложба састоји се од 35 фотографија, а своју основну поставку имала у Чачку крајем протеклог мјесеца, у оквиру „Дана фотографије у Србији“.
Милутиновић је учесник преко 300 изложби фотографија на свим континентима, у 45 земаља и добитник преко 280 похвала и награда. Проглашен је за првог међу најуспешнијим ауторима у Србији 2009., 2010., 2011. и 2012. године.
Извор: Радио Требиње