Izložba „Dva sveta“ predstavljena trebinjskoj publici

U okviru 6. Trebinjskih dana fotografije večeras je u Kulturnom centru otvorena izložba fotografija „Dva sveta“ prof. dr Zorana Milutinovića iz Beograda.
Otvarajući izložbu Tomislav Peternek, poznati fotograf iz Beograda je istakao da kada spomenemo ime Zorana Milutinovića prvo pomislimo na doktora u Zemunskoj bolnici, a on je ustvari odličan fotograf prirode.
„Zahvaljujući njemu 45 zemalja je saznalo mnogo lepše o Srbiji, nego što je ranije bilo. Milutinović je svojim fotografijama prikazao lepote i životni svet u svetu. Ovo je njegova 17 izložba. I ono što je veoma važno da je on jedini iz Srbije stekao zvanje ekselencije Federacije umjetničkih fotografa sveta. Njegove fotografije su zaista čarobne, kojima je pokazao život ne samo njudi već životinja i ptica“, rekao je Peternek.
Ova izložba sastoji se od 35 fotografija, a svoju osnovnu postavku imala u Čačku krajem proteklog mjeseca, u okviru „Dana fotografije u Srbiji“.
Milutinović je učesnik preko 300 izložbi fotografija na svim kontinentima, u 45 zemalja i dobitnik preko 280 pohvala i nagrada. Proglašen je za prvog među najuspešnijim autorima u Srbiji 2009., 2010., 2011. i 2012. godine.
Izvor: Radio Trebinje