IRINA MILOŠEVIĆ POBJEDNIK JUBILARNOG FESTIVALA „ZVON ZVONKE PJESME“

Jubilarni, 20. Festival dječije muzike  „Zvon zvonke pjesme“  održan je večeras u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Pobjednik ovogodišnjeg festivala je dvanaestogodišnja Irina Milošević, koja je za izvođenje pjesme  „Zemlja ljubavi“  pobrala najviše ocjene stručnog žirija. Irina će kao nagradu dobiti snimanje profesionalnog spota za pobjedničku pjesmu u MAX ARTstudiju iz Trebinja.

Drugo mjesto zauzeo je  duet Ana i Milica Budalić, koji se predstavio pjesmom  „Male vile“, dok je  treće mjesto pripalo  Jani Čalak  i kompoziciji    „Pjesma ljubavna“.

Pod budnim okom  idejnog tvorca i organizatora festivala Božidara Boba Vučura, 17 mladih izvođača predstavilo se sa 16 kompozicija.

Svi ovogodišnji učesnici su debitanti, a prošli su selekciju i pripreme Boba Vučura koji cijele dvije decenije, sa jednakim entuzijazmom i ljubavlju radi sa djecom.

Vučur podsjeća da je kroz audicije festivala za ovih 20 godina prošlo oko dvije hiljade djece i da su u početku učestvovali i takmičari iz regiona, a da su bile izvođene kompozicije koje je on sam komponovao.

Sve ove godine, Bobo Vučur striktan je po pitanju izbora muzike za festival. Pjesme moraju tekstualno biti namijenjene dječijem uzrastu i prilagođene njihovim vokalnim sposobnostima.

„Mediji sa raznim rijaliti programima, zvijezdama i zvjezdicama poremetili su sve. Danas nemamo dječije muzike, to niko ne emituje na našim programima. Najmlađi su danas zavedeni muzičkim trendovima lošeg kvaliteta i sve manje žele da pjevaju dječije pjesme. Ne dam ja! Protiv toga se borim i boriću se i dalje“, kategoričan je  Vučur.

Mladi izvođači pokazali su večeras raskoš svog talenta pred punom pozorišnom salom Kulturnog centra. Razdragana i raspjevana publika sve vrijeme zdušno je bodrila svoje favorite.

Za dobru zabavu pobrinuo se i voditelj Darko Kurtović, kao i učesnici revijalnog dijela: prošlogodišnji pobjednik Sofija Brborić, učesnik Đurđevdanskog festivala Milica Rajković i finalista takmičenja  „Zvijezda možeš biti ti“  Stefan Debota.

„Zvon zvonke pjesme“  je humanitarnog karaktera i sav iznos od ulaznica, koje su se prodavale po simboličnoj cijeni, biće uplaćen u dobrotvorne svrhe.

Festival je u kalendaru  „Trebinjskog kulturnog ljeta“, a organizator manifestacije je Radio Trebinje.

Duška Đajić