ИРИНА МИЛОШЕВИЋ ПОБЈЕДНИК ЈУБИЛАРНОГ ФЕСТИВАЛА „ЗВОН ЗВОНКЕ ПЈЕСМЕ“

Јубиларни, 20. Фестивал дјечије музике  „Звон звонке пјесме“  одржан је вечерас у позоришној сали Културног центра Требиње.

Побједник овогодишњег фестивала је дванаестогодишња Ирина Милошевић, која је за извођење пјесме  „Земља љубави“  побрала највише оцјене стручног жирија. Ирина ће као награду добити снимање професионалног спота за побједничку пјесму у MAX ARTстудију из Требиња.

Друго мјесто заузео је  дует Ана и Милица Будалић, који се представио пјесмом  „Мале виле“, док је  треће мјесто припало  Јани Чалак  и композицији    „Пјесма љубавна“.

Под будним оком  идејног творца и организатора фестивала Божидара Боба Вучура, 17 младих извођача представило се са 16 композиција.

Сви овогодишњи учесници су дебитанти, а прошли су селекцију и припреме Боба Вучура који цијеле двије деценије, са једнаким ентузијазмом и љубављу ради са дјецом.

Вучур подсјећа да је кроз аудиције фестивала за ових 20 година прошло око двије хиљаде дјеце и да су у почетку учествовали и такмичари из региона, а да су биле извођене композиције које је он сам компоновао.

Све ове године, Бобо Вучур стриктан је по питању избора музике за фестивал. Пјесме морају текстуално бити намијењене дјечијем узрасту и прилагођене њиховим вокалним способностима.

„Медији са разним ријалити програмима, звијездама и звјездицама пореметили су све. Данас немамо дјечије музике, то нико не емитује на нашим програмима. Најмлађи су данас заведени музичким трендовима лошег квалитета и све мање желе да пјевају дјечије пјесме. Не дам ја! Против тога се борим и борићу се и даље“, категоричан је  Вучур.

Млади извођачи показали су вечерас раскош свог талента пред пуном позоришном салом Културног центра. Раздрагана и распјевана публика све вријеме здушно је бодрила своје фаворите.

За добру забаву побринуо се и водитељ Дарко Куртовић, као и учесници ревијалног дијела: прошлогодишњи побједник Софија Брборић, учесник Ђурђевданског фестивала Милица Рајковић и финалиста такмичења  „Звијезда можеш бити ти“  Стефан Дебота.

„Звон звонке пјесме“  је хуманитарног карактера и сав износ од улазница, које су се продавале по симболичној цијени, биће уплаћен у добротворне сврхе.

Фестивал је у календару  „Требињског културног љета“, а организатор манифестације је Радио Требиње.

Душка Ђајић