Humanitarno veče za Snežanu Puhalo

Humanitarno veče za Snežanu Puhalo

TREBINJE │ Učenici trebinjske Gimnazije, Centra srednjih škola i Asocijacija srednjoškolaca u BiH pokrenuli su humanitarnu akciju za Snežanu Puhalo, djevojku iz Kalinovika kojoj je potrebna hitna transplatacija jetre.

Anja Grubačić, predsjednik Savjeta učenika Centra srednjih škola navela je da su u pojedinim privatnim radnjama i ugostiteljskim objektima u našem gradu postavljene kutije za pomoć oboljeloj djevojci, a sutra će u Kulturnom centru biti organizovan i humanitarni koncert.

„Na humanitarnom koncertu, koji u trebinjskom Kulturnom centru sutra počinje u 20 časova, učenici Centra srednjih škola, Gimnazije “Jovan Dučić” i Asocijacije srednjoškolaca u BiH prirediće bogat kulturno-umjetnički program. Pored toga, planirali smo da sutra i za vikend, od 11 do 18 časova, izađemo i na gradski trg, da bismo i na taj način prikupili što više novca za liječenje Snežane Puhalo“, kaže Grubačićeva za Radio Trebinje.

Katarina Milović, koordinator lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH ističe da su u ovoj akciji svoj doprinos dali i srednjoškolci iz Goražda.

„U okviru razmjene učenika, u Trebinju su prošlog vikenda boravili srednjoškolci iz Goražda koji su nam pomogli tako što su bili uz kutije za dobrovljne priloge tokom cijelog dana“, kaže Milović.

Humanitarna akcija srednjoškolaca za Snežanu Puhalo trajaće do 15. marta, a svi humani ljudi za liječenje teško oboljele djevojke iz Kalinovika mogu pomoći i pozivom na humanitarni broj 1415 do 31. marta.

 

J.V.