Хуманитарно вече за Снежану Пухало

Хуманитарно вече за Снежану Пухало

ТРЕБИЊЕ │ Ученици требињске Гимназије, Центра средњих школа и Асоцијација средњошколаца у БиХ покренули су хуманитарну акцију за Снежану Пухало, дјевојку из Kалиновика којој је потребна хитна трансплатација јетре.

Ања Грубачић, предсједник Савјета ученика Центра средњих школа навела је да су у појединим приватним радњама и угоститељским објектима у нашем граду постављене кутије за помоћ обољелој дјевојци, а сутра ће у Kултурном центру бити организован и хуманитарни концерт.

„На хуманитарном концерту, који у требињском Kултурном центру сутра почиње у 20 часова, ученици Центра средњих школа, Гимназије “Јован Дучић” и Асоцијације средњошколаца у БиХ приредиће богат културно-умјетнички програм. Поред тога, планирали смо да сутра и за викенд, од 11 до 18 часова, изађемо и на градски трг, да бисмо и на тај начин прикупили што више новца за лијечење Снежане Пухало“, каже Грубачићева за Радио Требиње.

Kатарина Миловић, координатор локалног тима Асоцијације средњошколаца у БиХ истиче да су у овој акцији свој допринос дали и средњошколци из Горажда.

„У оквиру размјене ученика, у Требињу су прошлог викенда боравили средњошколци из Горажда који су нам помогли тако што су били уз кутије за добровљне прилоге током цијелог дана“, каже Миловић.

Хуманитарна акција средњошколаца за Снежану Пухало трајаће до 15. марта, а сви хумани људи за лијечење тешко обољеле дјевојке из Kалиновика могу помоћи и позивом на хуманитарни број 1415 до 31. марта.

 

Ј.В.