HUMANITARNA PREDSTAVA „NOVOGODIŠNJA ZAVRZLAMA“ RAZVESELILA TREBINJSKE MALIŠANE

U organizaciji humanitarnih udruženja „Pliškovci“ i „Igdajedu“, u saradnji sa Kulturnim centrom Trebinje, izvedena je humanitarna dječja predstava „Novogodišnja zavrzlama“.

U predstavi igraju Vedrana Jokanović, Darko Kurtović i Igor Svrdlin, koji su se našim najmlađim sugrađanima predstavili kroz uloge Dobre vile Mile, Deda Mraza i nevaljalog dječaka Ige Bige.

„Novogodišnja zavrzlama“ zabavila je i nasmijala mališane, ali i poslala poruku o dobročinstvu, ljubavi i dijeljenju.

Glumac Igor Svrdlin, po čijoj ideji je predstava i nastala, smatra da se jedino humanizmom možemo boriti protiv svakodnevice:
„Predstava je prvenstveno edukativnog karaktera. Mislim da samo humanošću možemo mijenjati ovaj svijet na bolje. Neće to učiniti neki društveni aktivizam druge vrste, već humanizam koji će, vjerovatno, mnogima staviti prst na čelo i učiniti ih boljim nego što jesu“.

Dubravka Vujinović, osnivač udruženja „Pliškovci“, već nekoliko godina sa svojim ćerkama sakuplja plišane igračke i u novogodišnjim i božićnim praznicima daruje ih onima čiji osmijeh vrijedi najviše, onima koji, nažalost, nisu u prilici da proslave praznike kako dolikuje.

„Biti dobar je danas ponekad i teško. Neretko dobrota nailazi na nerazumevanje i sumnju. Da ne misle svi tako, primer su i moji prijatelji Darko, Jefimija, Vedrana i Igor koji su nesebično ušli u jednu novu priču, koju smo nazvali „Igdajedu“, a cilj je da kroz razne humanitarne licitacije, pozorišne predstave i akcije za pomoć ljudima u nevolji pokušamo učiniti ovaj svet boljim mestom za življenje. Naš cilj je samo da budemo primer kako naše malo nekome može da bude mnogo“, kazala je Dubravka i najavila da će „Novogodišnja zavrzlama“ ponovo biti izvedena 12. januara u Kulturnom centru Trebinje, sa početkom u 11 časova, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen na račun Fondacije „Sveti Vukašin“.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković