Хор „Трибунија“ концертом обиљежио деценију постојања

ТРЕБИЊЕ I У препуној Дучићевој сали Музеја Херцеговине вечерас је одржан годишњи концерт Мјешовитог хора „Трибунија“, под управом Стојанке Гудељ и уз клавирску пратњу Боба Вучура, којим су обиљежили десетогодишњицу успјешног рада.

Хор је основан у октобру 2007. године. Током година рада хор је окупио четрдесетак пјевача, изградио препознатљив визуелни идентитет и богат репертоар.

Стојанка Гудељ каже да се поред деценије постојања хора, обиљежава и 125 година хорског пјевања у Требињу.

„Учествовали смо на готово свим свечаностима, приредбама и другим јавним наступима у Требињу, Источној Херцеговини и у иностранству. Најлакше је било почети, а најтеже се одржати и уложен је велики труд и рад. Дружење и путовања држи чланове на окупу. Надам се да ће хор опстати у Требињу. Вољела би да нам се придружи што више младих чланова“, истакла је диригент хора.

На репертоару су била дјела свјетовног и духовног карактера, а као солисти наступили су Марија Нинковић, Валентина Машић, Дражен Чучковић и Милисав Сукоњица.

Гости концерта су били професори Музичке школе Требиње – Јелена Kовачевић, клавир и Јелена Рајовић, гитара, као и кантаутор Ранко Слијепчевић.

Све ове године, наступе хора на клавиру пратио је Бобо Вучур.

„Осјећам се ако дио хора, дуго смо пријатељи. Доста је чланова прошло кроз овај хор. У сјећању остају дивна путовања и наступи. Сви који имају вољу и мисле да знају да пјевају, нека се прикључе хору, поготово недостаје мушких гласова“, навео је Вучур.

Д.М.