ХЕРОЈИ ПО ШИФРАМА промовисани у Културном центру

 

У галерији Културног центра Требиње вечерас је одржана промоција књиге “Хероји по шифрама”, аутора Дајане Тадић.

 
Књига која говори о свакодневним борбама људи обољелих од малигних и других болести настала је на основу прича са истоименог блога.
 
Ауторка истиче да је “Хероји по шифрама” књига о нади и борби људи који су се суочили са својим демонима и побиједили их и који су се изборили за своје мјесто под овим нашим сунцем.
 
 
Књига јасно поручује да ма шта нам се у животу деси и ма колико било тешко морамо се борити, како са болешћу тако и са бројним предрасудама, наглашава Тадић.
 
Своју болест, које је потакла да направи прво блог а потом напише и књигу тридесетдвогодишња Бањалучанка данас види као неку врсту опомене да је у животу нешто морала мијењати како би му дала смисао.
 
Као поршка Дајани у вечерашњој промоцији је учествовал и Биљана Недић, једна од Дајаниних хероја.
 
“Част ми је што сам се нашла међу Дајаниним херојима.. Предрасуда је да људи који преживе опаку болест изгубе животну радост. Управо супротно,ми смо у стању да извучемо неку надљудску енергију, долазимо до неких спознаја које људи који не болују не могу појмити. Инстикт за преживљавањем побјеђује све друго”, рекла је Недић.
 
Књига “Хероји по шифрама” први пу је промовисана у Бања Луци у фебруару прошле године и од тада наилази на одличан пријем код читалачке публике.