Hercegovke u objektivu 11 fotografa (FOTO)

TREBINJE I U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba fotografija „Hercegovke“.

Preko pedeset fotografija, na kojima su isključivo Hercegovke, plod su inspiracije grupe hercegovačkih entuzijasta i fotografa.

Trebinjskoj publici predstavilo se 11 autora sa kolor i crno bijelim fotografijama: Slavenko Vukasović, Radoje Elez, Ninoslav Ilić, Budimir Željko Keko, Radovan Dangubić, Igor Dutina, Jovan Vidaković, Jovan Aleksić, Siniša Stanišić, Zoran Samardžić i Lazar Katančević.

Izložbu su organizovali Koalicija za borbu protiv predrasuda i mržnje, „Stop predrasudama“ iz Trebinja, Bileće, Nevesinja i Ljubinja, Foto-kino klub Trebinje, Kulturni centar i Muzej Hercegovine, a uz podršku Misije OEBS-a u BiH.

Prema riječima autora cilj izložbe je da pokaže svu ljepotu koja se krije u različitim kulturama ovdašnjih naroda.

„Namjera nam je bila da predstavimo Hercegovke na jedan drugačiji način, u svim izdanjima i da se prikaže različitost“, istakao je Slavenko Vukasović, predsjednik Foto-kino kluba „Trebinje“.

Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur zahvalio se na dobrodošlici i saradnji i dodao da će ova organizacija podržavati i druge slične projekte u Hercegovini.

“Hvala vam što svojim aktivnostima širom Hercegovine nastojite skrenuti pažnju na razne teme koje se tiču predrasuda i mržnje i što šaljete poruke tolerancije i suživota iz svojih sredina“, naveo je Mur.

„Fotografije predstavljaju ljepotu različitosti Hercegovine. Ovom izložbom šaljemo lijepu poruku – ljepota različitosti, stop predrasudama i govoru mržnje“, rekla je Neška Ilijić iz Koalicije „Stop predrasudama“ iz Hercegovine.

Izložba će biti otvorena do 13. maja.

Radio Trebinje

D.M