Hercegovačka premijera filma „Na mliječnom putu“

BILEĆA | Hercegovačka premijera filma „Na mliječnom putu“ režisera Emira Kusturice održana je danas poslijepodne u Bileći, pred prepunom bioskopskom salom Kulturnog centra „Jefto Dedijer“.

Na premijeri je pored Kusturice bila i srpska glumica Sloboda Mićalović, koja igra jednu od glavnih uloga u filmu uz Moniku Beluči, a najviše pitanja na pres konferenciji prije projekcije bilo je vezano za bilećkog načelnika Miljana Aleksića, koji je, takođe, imao ulogu u novom ostvarenju Emira Kusturice.

„Miljan bi mogao da igra bilo koju ulogu svojom pojavom i načinom govora, kao Pavle Vujisić. Svaki put bi ga zvao u svoj film da glumi načelnika“, rekao je Kusturica.

On kaže da je Aleksićeva uloga bila mala, ali značajna, jer se u tom dijelu film lomi i prebacuje na drugu cjelinu.

Srpska glumica Sloboda Mićalović ocjenila je da Aleksić vrijedi za četiri glumca.

Ni bilećki načelnik nije ostao bez komentara pa je rekao da je Monika Beluči najljepše stvorenje koje je upoznao, a nije se bunio ni na nove glumačke uloge, ukoliko bi mu ih Kusta ponudio.

Kao domaćin, Aleksić je Kusturici poklonio zobnicu, tradicionanu hercegovačku torbu, u kojoj su ovčija bedrica, med, kajamak sir i rakija i list „Politika“ iz dvadesetih godina prošlog vijeka.

Za Slobodu Miljan je pripremio cvijeće i hercegovačku rakiju.

Miljan Aleksić u filmu „Na mliječnom putu“ igra paora koji u sijenu krije Emira i Moniku od Monikinog muža.

Bileća je rasadnik glumaca

Na novinarsko pitanje zašto se odlučio da hercegovačka premijera bude u Bileći Kusturica je rekao da je to mjesto koje ima Oskarovca i gdje ima dosta glumačkih talenata.
D.Č.