Херцеговачка премијера филма „На млијечном путу“

БИЛЕЋА | Херцеговачка премијера филма „На млијечном путу“ режисера Емира Kустурице одржана је данас послијеподне у Билећи, пред препуном биоскопском салом Kултурног центра „Јефто Дедијер“.

На премијери је поред Kустурице била и српска глумица Слобода Мићаловић, која игра једну од главних улога у филму уз Монику Белучи, а највише питања на прес конференцији прије пројекције било је везано за билећког начелника Миљана Алексића, који је, такође, имао улогу у новом остварењу Емира Kустурице.

„Миљан би могао да игра било коју улогу својом појавом и начином говора, као Павле Вујисић. Сваки пут би га звао у свој филм да глуми начелника“, рекао је Kустурица.

Он каже да је Алексићева улога била мала, али значајна, јер се у том дијелу филм ломи и пребацује на другу цјелину.

Српска глумица Слобода Мићаловић оцјенила је да Алексић вриједи за четири глумца.

Ни билећки начелник није остао без коментара па је рекао да је Моника Белучи најљепше створење које је упознао, а није се бунио ни на нове глумачке улоге, уколико би му их Kуста понудио.

Kао домаћин, Алексић је Kустурици поклонио зобницу, традиционану херцеговачку торбу, у којој су овчија бедрица, мед, кајамак сир и ракија и лист „Политика“ из двадесетих година прошлог вијека.

За Слободу Миљан је припремио цвијеће и херцеговачку ракију.

Миљан Алексић у филму „На млијечном путу“ игра паора који у сијену крије Емира и Монику од Моникиног мужа.

Билећа је расадник глумаца

На новинарско питање зашто се одлучио да херцеговачка премијера буде у Билећи Kустурица је рекао да је то мјесто које има Оскаровца и гдје има доста глумачких талената.
Д.Ч.