Градско позориште Требиње награђено у Убу Игор Сврдлин-глумац вечери


Протеклог викенда у Убу одржан је десети јубиларни Репасаж фест посвећен сјећању на Раша Плаовића и Александра Поповића, који окупља побједнике аматерских фестивала са простора бивше Југославије.
На овом престижном аматерском догађају Босну и Херцеговину је представљало Градско позориште из Требиња са представом „ Писац породичне трагедије“, по тексту Љубомира Ђурковића.
Требињски глумац Игор Сврдлин је по избору жирија публике освојио награду Глумац вечери.
„Управо смо се вратили из Уба, пресрећан сам не само због награде коју сам освојио већ и због начина на који су нас домаћини примили, а посебно због реакције публике. Ова награда резултат је сјајне сарадње на сцени и енергије коју међусобно дијелимо. Она припада, свим учесницима представе: Дарку Куртовићу, Жељку Милошевићу, Весни Ђурић, Марку Ковачу, Митру Милићевићу, Јефимији От, Давиду Попадићу, Мирјани Голуб-Бокун и Миодрагу Шешељу. Више смо него задовољни оцјеном наше представе на округом столу, што нам даје додатну снагу и мотив да идемо даље и растемо са овом представом“, рекао је награђени глумац Игор Сврдлин.
Овај успјех Градског позоришта Требиње резултат је озбиљног рада Требињских аматера али прије свега посвећености и истинске љубави према позоришној умјестности.