GOSPOJINSKI SABORU KC TREBINJE

Nezaboravnu šetnju i pregled muzike i pjesme iz Srbije, Crne Gore i RS večeras su građanima Trebinja priredili članovi Gradskog kulturno umjetničkog društva“ Alat Svislajon“ i njihovi gosti u okviru Gospojinskog sabora folklora, čiji pokrovitelj je bio grad Trebinje i gradonačelnik Slavko Vučurević.
Pozdravljajući okupljene građane Trebinja i brojne učesnike programa, prvi čovjek grada Trebinja izrazio je želju da ovaj Gospojinski sabor folklora postane tradicionalan. „Naša želja je da Trebinje bude grad mladih, grad umjetnosti sporta i folklora i osjećam veliko zadovoljstvo kada vidim brojne goste i zaljubljenike u folklor iz Srbije, Crne gore i RS“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

U programu su svoje znanje i umjeće pokazali članovi Kulturno umjetničkog društva „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće, Akademski KUD „Mirko Srzentić“ iz Podgorice, Centar za njegovanje kulturne tradicije Abrašević“ iz Kragujevca, Kulturno umjetničko društvo Plavi delija“ iz Velikog Sempetera kod Temišvara i Gradski KUD „Alat svislajon“. Dugim aplauzom pozdravljene su članice izvorne etno pjevačke grupe „Nagorkinje“ koja djeluje pri GKUD „Alat svislajon“.

Radio Trebinje