GODIŠNJI KONCERT „MARISA“ – VEČE ZA UŽIVANJE

Foto: Jovan Vidaković

U prepunoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje, članovi Sportsko – plesnog centra  „Maris“  održali su tradicionalni godišnji koncert.

„Marisovci“  se trude da idu u korak s najboljim trendovima urbanih koreografija i savremenih plesova. Večeras je stotinak mladih plesača, svih uzrasnih kategorija, predstavilo dvadesetak koreografija koje su uradili u proteklih godinu dana, a na repertoaru su bili džez, salsa, hip – hop, brejkdens, sving i savremene igre.


Foto: Jovan Vidaković

Kroz  „Maris“  je, tokom 13 godina njegovog postojanja, prošlo preko hiljadu djece, a klub danas broji oko 250 članova.  „Marisovci“  djeluju složno, a ono što ostavlja snažan utisak jesu njihov entuzijazam i pozitivna energija kojim zrače svi – od najmlađeg člana do instruktora.

„Mi smo to morali da gradimo međusobno. Jednostavno smo prepušteni sami sebi, sami se snalazimo za nastupe i takmičenja. Nemamo mnogo sredstava za putovanja i onda smo upućeni jedni na druge unutar kluba. Nama je bitno da smo zajedno, usklađujemo svoje obaveze, plešemo i družimo se“, kaže Slaviša Sredanović, vođa  „Marisa“.

U klubu odnedavno postoji i sekcija sportske gimnastike, čiji su članovi, poslije samo tri mjeseca treniranja, donijeli Trebinju prvu medalju iz ovog sporta. Prošlog vikenda su na međunarodnom takmičenju u Mostaru osvojili veliki broj nagrada, a osmogodišnja Lara Sredanović dobila je i specijalnu – besplatnu kotizaciju za Rimini (Italija) 2020. godine.


Foto: Jovan Vidaković

„Marisovci“  će preko ljeta raditi umjerenijim tempom, a nakon toga kreću sa intenzivnim pripremama za Svjetski kup u Sarajevu koji će se održati u novembru.

Foto: Jovan Vidaković

Duška Đajić