ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „МАРИСА“ – ВЕЧЕ ЗА УЖИВАЊЕ

Фото: Јован Видаковић

У препуној позоришној сали Културног центра Требиње, чланови Спортско – плесног центра  „Марис“  одржали су традиционални годишњи концерт.

„Марисовци“  се труде да иду у корак с најбољим трендовима урбаних кореографија и савремених плесова. Вечерас је стотинак младих плесача, свих узрасних категорија, представило двадесетак кореографија које су урадили у протеклих годину дана, а на репертоару су били џез, салса, хип – хоп, брејкденс, свинг и савремене игре.


Фото: Јован Видаковић

Кроз  „Марис“  је, током 13 година његовог постојања, прошло преко хиљаду дјеце, а клуб данас броји око 250 чланова.  „Марисовци“  дјелују сложно, а оно што оставља снажан утисак јесу њихов ентузијазам и позитивна енергија којим зраче сви – од најмлађег члана до инструктора.

„Ми смо то морали да градимо међусобно. Једноставно смо препуштени сами себи, сами се сналазимо за наступе и такмичења. Немамо много средстава за путовања и онда смо упућени једни на друге унутар клуба. Нама је битно да смо заједно, усклађујемо своје обавезе, плешемо и дружимо се“, каже Славиша Средановић, вођа  „Мариса“.

У клубу однедавно постоји и секција спортске гимнастике, чији су чланови, послије само три мјесеца тренирања, донијели Требињу прву медаљу из овог спорта. Прошлог викенда су на међународном такмичењу у Мостару освојили велики број награда, а осмогодишња Лара Средановић добила је и специјалну – бесплатну котизацију за Римини (Италија) 2020. године.


Фото: Јован Видаковић

„Марисовци“  ће преко љета радити умјеренијим темпом, а након тога крећу са интензивним припремама за Свјетски куп у Сарајеву који ће се одржати у новембру.

Фото: Јован Видаковић

Душка Ђајић