Glumački trio iz Banjaluke ispraćen aplauzima

TREBINJE │ Glumci Gradskog pozorišta „Jazavac“ iz Banjaluke izveli su večeras na sceni Kulturnog centra predstavu „Celo telu tu me boli“.

Dramski tekst „Lekcija“ klasika teatra apsurda Ežena Joneska – u komičnu i satiričnu priču o apsurdima naše svakodnevnice adaptirao je i režirao Nikola Pejaković, a na sceni je donio glumački trio banjalučkog gradskog pozorišta: Nikolina Jelisavac, Ljubiša Savanović i Velimir Blanić.

„Teme koje obrađujemo vrlo su ozbiljne i ne bi trebalo da budu nikome smiješne, ali su umotane u jednu komičnu ‘oblandu’ kako bi bile prijemčivije publici i kako bi ih publika lakše ‘svarila’. Ali opet – poenta je da se nakon viđenog zapitamo o svim ovim zaista aktuelnim problemima naše današnjice. Pozorište ne može da promijeni svijet, ali ako barem dva-tri čovjeka večeras na drugačijim osnovama osmisle svoje živote, mi smo ispunili svoju misiju“, kaže  Nikolina Jelisavac.

Predstava „Celo telu tu me boli“ za tri godine doživjela je više od 80 izvođenja, a glumci banjalučkog „Jazavca“ ističu da u svim gradovima u regionu nailaze na odličan prijem publike – kako je to bilo večeras i u Trebinju.

Gostovanje Gradskog pozorišta „Jazavac“ u našem gradu poklon je kompanije „Mikrofin“.

R.S.