Глумачки трио из Бањалуке испраћен аплаузима

ТРЕБИЊЕ │ Глумци Градског позоришта „Јазавац“ из Бањалуке извели су вечерас на сцени Културног центра представу „Цело телу ту ме боли“.

Драмски текст „Лекција“ класика театра апсурда Ежена Јонеска – у комичну и сатиричну причу о апсурдима наше свакодневнице адаптирао је и режирао Никола Пејаковић, а на сцени је донио глумачки трио бањалучког градског позоришта: Николина Јелисавац, Љубиша Савановић и Велимир Бланић.

„Теме које обрађујемо врло су озбиљне и не би требало да буду никоме смијешне, али су умотане у једну комичну ‘обланду’ како би биле пријемчивије публици и како би их публика лакше ‘сварила’. Али опет – поента је да се након виђеног запитамо о свим овим заиста актуелним проблемима наше данашњице. Позориште не може да промијени свијет, али ако барем два-три човјека вечерас на другачијим основама осмисле своје животе, ми смо испунили своју мисију“, каже  Николина Јелисавац.

Представа „Цело телу ту ме боли“ за три године доживјела је више од 80 извођења, а глумци бањалучког „Јазавца“ истичу да у свим градовима у региону наилазе на одличан пријем публике – како је то било вечерас и у Требињу.

Гостовање Градског позоришта „Јазавац“ у нашем граду поклон је компаније „Микрофин“.

Р.С.