GLUMAČKI ANSAMBL KULTURNE SCENE „MALE STVARI“ ZABLISTAO PRED TREBINJSKOM PUBLIKOM

У позоришту Културног центра вечерас је изведена представа  „Обична прича“  Културне сцене  „Мале ствари“  из Требиња.

„Обична прича“  рађена је  по идеји Милице Салате и Митра Милићевића, а усмјерена је на љубав двоје тинејџера и препреке на које они наилазе у друштву оптерећеном прошлошћу.

Милица Салата  наводи да су Митар и она дошли на идеју да креирају представу у којој ће примјенити знање стечено на драмским радионицама, у којима су учествовали у оквиру пројекта  „Агон“. Тема су им били проблеми са којима се млади данас најчешће сусрећу – предрасуде, различитост и дискриминација.

„Узели смо универзалну причу које је актуелна и данас, нарочито код младих. Хтјели смо да скренемо пажњу на то како предрасуде могу да имају велике посљедице. То је љубавна прича о двоје младих људи који не могу да буду заједно због подјела у друштву, а бавили смо се и насиљем у породици, вршњачким насиљем и помало виртуелним свијетом“, каже Милица.

Позоришни комад  „Обична прича“  своју премијеру имао је на недавно одржаном Фестивалу драмског стваралаштва у Власеници, на којем је проглашен најбољом представом у цјелини. Кључ успјеха је, како Милица наводи, заслуга цијелог колектива.

„Текст је наш, ауторски. Углавном смо писали на пробама, читава екипа радила је на идејама које смо Милана Нинковић и ја обликовале и заокружиле у цјелину“, додала је Милица Салата.

Давид Попадић  је и овог пута потврдио свој глумачки таленат, вративши се са фестивала са  наградом за најбољег глумца. Из Власенице, и ове године, носи најљепше утиске.

„Као и прошле године, лијепо су нас примили, организација је била одлична, а склопили смо и нова пријатељства. Награда, наравно, увијек много значи јер она је доказ да је препознат наш труд који смо уложили у ову представу. За све ове награде заслужна је читава екипа. Увијек кажем, да није мојих партнера у представи, не би било ни моје награде“, каже Давид.

На фестивалу у Власеници  Милана Нинковић и Милица Салата добиле су диплому за примјену стечених знања у креирању представе  „Обична прича“, док је Милици Салати додијељена и диплома за партнерску игру са Војиславом Елезом.

Млади требињски глумци показали су вечерас свој раскошан таленат. Позитивна енергија, креативност и ентузијазам који су исијавали са сцене оставили су снажан утисак на публику Културног центра.

Душка Ђајић

Фото: Јован Видаковић