GLUMAČKI ANSAMBL KULTURNE SCENE „MALE STVARI“ ZABLISTAO PRED TREBINJSKOM PUBLIKOM

U pozorištu Kulturnog centra večeras je izvedena predstava  „Obična priča“  Kulturne scene  „Male stvari“  iz Trebinja.

„Obična priča“  rađena je  po ideji Milice Salate i Mitra Milićevića, a usmjerena je na ljubav dvoje tinejdžera i prepreke na koje oni nailaze u društvu opterećenom prošlošću.

Milica Salata  navodi da su Mitar i ona došli na ideju da kreiraju predstavu u kojoj će primjeniti znanje stečeno na dramskim radionicama, u kojima su učestvovali u okviru projekta  „Agon“. Tema su im bili problemi sa kojima se mladi danas najčešće susreću – predrasude, različitost i diskriminacija.

„Uzeli smo univerzalnu priču koje je aktuelna i danas, naročito kod mladih. Htjeli smo da skrenemo pažnju na to kako predrasude mogu da imaju velike posljedice. To je ljubavna priča o dvoje mladih ljudi koji ne mogu da budu zajedno zbog podjela u društvu, a bavili smo se i nasiljem u porodici, vršnjačkim nasiljem i pomalo virtuelnim svijetom“, kaže Milica.

Pozorišni komad  „Obična priča“  svoju premijeru imao je na nedavno održanom Festivalu dramskog stvaralaštva u Vlasenici, na kojem je proglašen najboljom predstavom u cjelini. Ključ uspjeha je, kako Milica navodi, zasluga cijelog kolektiva.

„Tekst je naš, autorski. Uglavnom smo pisali na probama, čitava ekipa radila je na idejama koje smo Milana Ninković i ja oblikovale i zaokružile u cjelinu“, dodala je Milica Salata.

David Popadić  je i ovog puta potvrdio svoj glumački talenat, vrativši se sa festivala sa  nagradom za najboljeg glumca. Iz Vlasenice, i ove godine, nosi najljepše utiske.

„Kao i prošle godine, lijepo su nas primili, organizacija je bila odlična, a sklopili smo i nova prijateljstva. Nagrada, naravno, uvijek mnogo znači jer ona je dokaz da je prepoznat naš trud koji smo uložili u ovu predstavu. Za sve ove nagrade zaslužna je čitava ekipa. Uvijek kažem, da nije mojih partnera u predstavi, ne bi bilo ni moje nagrade“, kaže David.

Na festivalu u Vlasenici  Milana Ninković i Milica Salata dobile su diplomu za primjenu stečenih znanja u kreiranju predstave  „Obična priča“, dok je Milici Salati dodijeljena i diploma za partnersku igru sa Vojislavom Elezom.

Mladi trebinjski glumci pokazali su večeras svoj raskošan talenat. Pozitivna energija, kreativnost i entuzijazam koji su isijavali sa scene ostavili su snažan utisak na publiku Kulturnog centra.

Duška Đajić

Foto: Jovan Vidaković