ГАЛА КОНЦЕРТ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ – ВРХУНСКИ МУЗИЧКИ ДОГАЂАЈ

Организатори првог међународног фестивала класичне музике Music & More SummerFest указали су повјерење Културном центру Требиње да код нас одрже завршни, гала концерт.

Фестивал је у протеклих 12 дана окупио више од 70 извођача – угледних педагога, диригената и студената из цијелог свијета. Свакодневно су одржаване радионице, предавања, пробе и едукација, како студената, тако и професора.

На осам концерата, одржаних на четири различите локације у нашем граду, музички умјетници нису никог остављали равнодушним. Из дана у дан, низале су се композиције великана класичне музике у којима је публика, међу којом је био велики број младих, уживала.

Вечерас, под диригентском палицом Доријана Кеилака, солисти и оркестри мајсторски су изводили дјела славних композитора: Грега, Баха, Бритна, као и Јонела Петроја, учесника овог фестивала којег ће Требиње памтити по „Сунчаном валцеру“  који му је овај композитор посветио.

Умјетници које је спојила љубав према музици дали су свој максимум како би публика уживала у врхунском музичком догађају, а за ноте које су јој поклонили, награђени су френетичним аплаузом.

Велики број посјетилаца, нарочито младих, који су долазили на концерте – у музеј, на Црквину, у Културни центар и градски трг, потврдили су да Требиње с правом носи епитет града културе.

Фестивал је званично затворио градоначелник Требиња Лука Петровић захваливши организаторима и извођачима, који су у нашем граду нашли довољно лијеп, аутентичан и изазован амбијент за своје перформансе. Градоначелник је уједно изразио жељу да Требиње буде домаћин овог јединственог културног догађаја и наредних година.

Душка Ђајић