GALA KONCERT U KULTURNOM CENTRU TREBINJE – VRHUNSKI MUZIČKI DOGAĐAJ

Organizatori prvog međunarodnog festivala klasične muzike Music & More SummerFest ukazali su povjerenje Kulturnom centru Trebinje da kod nas održe završni, gala koncert.

Festival je u proteklih 12 dana okupio više od 70 izvođača – uglednih pedagoga, dirigenata i studenata iz cijelog svijeta. Svakodnevno su održavane radionice, predavanja, probe i edukacija, kako studenata, tako i profesora.

Na osam koncerata, održanih na četiri različite lokacije u našem gradu, muzički umjetnici nisu nikog ostavljali ravnodušnim. Iz dana u dan, nizale su se kompozicije velikana klasične muzike u kojima je publika, među kojom je bio veliki broj mladih, uživala.

Večeras, pod dirigentskom palicom Dorijana Keilaka, solisti i orkestri majstorski su izvodili djela slavnih kompozitora: Grega, Baha, Britna, kao i Jonela Petroja, učesnika ovog festivala kojeg će Trebinje pamtiti po „Sunčanom valceru“  koji mu je ovaj kompozitor posvetio.

Umjetnici koje je spojila ljubav prema muzici dali su svoj maksimum kako bi publika uživala u vrhunskom muzičkom događaju, a za note koje su joj poklonili, nagrađeni su frenetičnim aplauzom.

Veliki broj posjetilaca, naročito mladih, koji su dolazili na koncerte – u muzej, na Crkvinu, u Kulturni centar i gradski trg, potvrdili su da Trebinje s pravom nosi epitet grada kulture.

Festival je zvanično zatvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović zahvalivši organizatorima i izvođačima, koji su u našem gradu našli dovoljno lijep, autentičan i izazovan ambijent za svoje performanse. Gradonačelnik je ujedno izrazio želju da Trebinje bude domaćin ovog jedinstvenog kulturnog događaja i narednih godina.

Duška Đajić