FREAKY – OD 12. DO 17. NOVEMBRA 2020. 20.00 ČASOVA

Ovog novembra budite spremni za pomalo uvrnuto viđenje teme zamjene tijela, jer ovog puta jedna tinejdžerka tijelo mijenja sa neumornim serijskim ubicom!

SADRŽAJ FILMA:

Sedamnaestogodišnja Mili Kesler pokušava da preživi krvožedne holove srednje škole u Blisfildu i okrutnost ekipe popularnih učenika. Ali, kada postane najnovija meta Kasapina, ozloglašenog serijskog ubice iz grada, tegobe koje je prate u završnoj godini postaju joj najmanja briga.

Kasapinov mistični, drveni bodež prilikom njihovog susreta dovodi do toga da se on i Mili narednog jutra probude u tijelu onog drugog. Mili tada saznaje da ima samo 24 sata da se vrati u svoje tijelo, inače će zamjena postati trajna i zauvijek će ostati zarobljena u obliku srednjovječnog manijaka. Jedini problem je u tome što ona sada izgleda kao ogromni psihopata za kim je cijeli grad u potjeri, a Kasapin izgleda kao ona, dok željno iščekuje završnu žurku gdje planira da zadovolji svoj nezajažljivi apetit za krvoprolićem.

Uz pomoć prijatelja, „ultra woke“ Najle, ultra-fabuloznog Džošue i simpatije Bukera, Mili je u trci s vremenom ne bi li preokrenula kletvu, dok Kasapin otkriva da je žensko tijelo savršena kamuflaža za masakr na žurki.

ORIGINALNI NASLOV: Freaky

REŽIJA: Kristofer Landon (Christopher Landon)

ULOGE: Ketrin Njuton (Kathryn Newton), Vins Von (Vince Vaughn), Selest O’Konor (Celeste O’Connor),Miša Orešovič (Misha Osherovich), Urija Šelton (Uriah Shelton)…

ŽANR: Horor, komedija, triler

TRAJANJE: 101 min.

CIJENA: 4 KM