„FESTIVAL FESTIVALA“- PRETPOSLJEDNJE VEČE  

На 61. смотри драмских аматера, вечерас су нам се на позоришној сцени Културног центра представили чланови најстарије скупине Драмског студија Ludens Taetra, Kaotis Teatralis, из Копривнице одигравши представу „Испод површине“  – побједничко остварење Фестивала хрватских казалишних аматера.

Представом „Испод површине“, рађеној у режији Карла Кучанде, млади Копривничани не само да су загребали у дубине људске психе већ су одлучили и јавно проговорити о томе, представљајући палету ликова из свакодневице који, иако се чине обични  „на прву лопту“, у себи носе нешто мрачно.

Протагониста ове фестивалске вечери је  Петра Лозо.

У пратећем програму фестивала, вечерас је требињска глумица  Марија Ђајић  на платоу испред некадашњег љетног кина у Старом граду извела своју монодраму „Хасанагиница“, насталу по текстовима Милана Огризовића, Љубомира Симовића и Алексе Шантића.

Сутра, посљедње вечери овогодишњег фестивала, у 20.30 часова на програму је представа „Слуге“ коју ће извести глумци Градског позоришта Требиње.

Као дио сутрашњег пратећег програма, од 23.00 у галерији Културног центра биће отворена изложба фотографија „Фестивал у објективу“, чланова Фото-кино клуба Требиње, а затим ће, у 23.30 глумац Шабачког позоришта Зоран Карајић извести монодраму  „Бог те мазо“.

Након тога услиједиће додјела Златних маски и диплома за најбоља остварења и свечано затварање 61. културне манифестације „Фестивал фестивала“.

Фотографије:ЈОВАН ВИДАКОВИЋ

Душка Ђајић