„FESTIVAL FESTIVALA“- PRETPOSLJEDNJE VEČE  

Na 61. smotri dramskih amatera, večeras su nam se na pozorišnoj sceni Kulturnog centra predstavili članovi najstarije skupine Dramskog studija Ludens Taetra, Kaotis Teatralis, iz Koprivnice odigravši predstavu „Ispod površine“  – pobjedničko ostvarenje Festivala hrvatskih kazališnih amatera.

Predstavom „Ispod površine“, rađenoj u režiji Karla Kučande, mladi Koprivničani ne samo da su zagrebali u dubine ljudske psihe već su odlučili i javno progovoriti o tome, predstavljajući paletu likova iz svakodnevice koji, iako se čine obični  „na prvu loptu“, u sebi nose nešto mračno.

Protagonista ove festivalske večeri je  Petra Lozo.

U pratećem programu festivala, večeras je trebinjska glumica  Marija Đajić  na platou ispred nekadašnjeg ljetnog kina u Starom gradu izvela svoju monodramu „Hasanaginica“, nastalu po tekstovima Milana Ogrizovića, Ljubomira Simovića i Alekse Šantića.

Sutra, posljednje večeri ovogodišnjeg festivala, u 20.30 časova na programu je predstava „Sluge“ koju će izvesti glumci Gradskog pozorišta Trebinje.

Kao dio sutrašnjeg pratećeg programa, od 23.00 u galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba fotografija „Festival u objektivu“, članova Foto-kino kluba Trebinje, a zatim će, u 23.30 glumac Šabačkog pozorišta Zoran Karajić izvesti monodramu  „Bog te mazo“.

Nakon toga uslijediće dodjela Zlatnih maski i diploma za najbolja ostvarenja i svečano zatvaranje 61. kulturne manifestacije „Festival festivala“.

Fotografije:JOVAN VIDAKOVIĆ

Duška Đajić