FESTIVAL FESTIVALA (5): Ansambl iz Bjelovara pred trebinjskom publikom

TREBINJE │ Predstavnici Hrvatske na 60. Festivalu festivala  – „Bjelovarsko kazalište“ nastupilo je pete večeri smotre na sceni trebinjskog Kulturnog centra sa predstavom „Sutra pripada meni“.

Adaptaciju i inscenaciju teksta Konstantina Kostjenka „Hitler i Hitler“, kojim mladi bjelovarski ansambl odgovara na u svijetu rastuću mržnju i netrpeljivost u ime identiteta – potpisuje reditelj ovog pozorišta Maja Margareta Fabičević.

Diploma protagoniste večeri, prema odluci žirija publike, pripala je glumcu Borni Premužiću, za ulogu Fotografa.

U okviru pratećeg programa Festivala festivala u Galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba portreta „Velikani srpskog glumišta“, autora Ane Pavlov Ratković, a prethodno je održana i promocija pozorišnih časopisa „Scena“ i „Nova srpska drama“.

Pretposljednje večeri festivala na programu je drugoplasirana predstava sa Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije – „Dragi tata“, u izvođenju Studija glumca  – Teatra 011 iz Beograda.

Dramski predložak Milene Bogavac režirala je Nataša Radonjić. Predstava počinje u 20:30.

Opširnije o festivalskim dešavanjima možete pratiti na stranici FESTIVAL FESTIVALA 2017. portala Radio Trebinja, kao i u programu Radio Trebinja, u emisiji Festivalska hronika, svakodnevno od 17 časova.

Radio Trebinje

Foto: Jovan Vidaković