FESTIVAL FESTIVALA (4): Evropejci na makedonski način

 

TREBINJE │ Ostvarenjem „Evropejci“ publici 60. Festivala festivala večeras se predstavio četvoročlani ansambl GAT scene 71 – Doma kulture „Krste Misirkov“ iz Svetog Nikole u Makedoniji.

Komediju naših dana srpskog autora Miroljuba Nedovića, premještenu i aktuelizovanu u makedonski društveni kontekst – režirao je Slobodan Eliseev.

Prethodno je u kino sali Kulturnog centra održana tribina pod nazivom „60 godina festivala – kuda ide pozorišni amaterizam“.

Peta festivalska veče rezervisana je za predstavnike Hrvatske – „Bjelovarsko kazalište“koje će pred trebinjsku publiku sa predstavom „Sutra pripada meni“, po tekstu Konstantina Kostjenka, a u režiji Maje Fabičević. Predstava počinje u 20:30.

U okviru pratećeg programa Festivala festivala, sutra će u Galeriji Kulturnog centra biti otvorena izložba portreta „Velikani srpskog glumišta“, autora Ane Pavlov Ratković. Otvaranje izložbe je u 19:15 minuta.

Od 19:30 planirana je promocija pozorišnih časopisa „Scena“ i „Nova srpska drama“.

Opširnije o festivalskim dešavanjima možete pratiti na stranici FESTIVAL FESTIVALA 2017. portala Radio Trebinja, kao i u programu Radio Trebinja, u emisiji Festivalska hronika, svakodnevno od 17 časova.

Radio Trebinje

Foto: Jovan Vidaković