Златна маска “Српској драми” Трстеничког позоришта

27.07.2022 | 10:33

Позоришна сала Културног центра Требиње

Златна маска за најбољу представу у цјелини, на управо завршеном 65. Фестивалу фестивала додијељена је Трстеничком позоришту и Драмском атељеу ” Вук Караџић” из Грабовца за представу “Српска драма”.

Златна маска за најбоље редитељско остварење, која од ове године носи име нашег прослављеног режисера Борислава Григоровића, припала је режисеру “Српске драме” Милошу Милошевићу Шики.

За најбољу глумицу на овогодишњем фестивалу проглашена је Гордана Мештер, а Златну маску добила је за улогу Сарке у представи “Ожалошћена породица” позоришта “Стеван Сремац” из Црвенке.

Златну маску за најбољу мушку улогу освојио је Душан Јовић, за улогу Обрада Срећковића у представи “Српска драма”.

Зини Шаховић Кулашин додијељена је Златна маска за најбољу женску епизодну улогу у представи “Бити Хамлет” Театра ФЕДРА из Бугојна, док је Златну маску за мушку епизодну улогу освојио Виктор Недељковић за улогу редова Милана Срећковића у представи “Српска драма”.

Златна маска за најбољу сценографију додијељена је Игору Павловићу за сценографију у представи “Ожалошћена породица”.

За најбољу костимографију Златна маска припала је колективу Диван театра из Загреба, за инвентивно коришћење костима у представи “Антигона”.

Фестивалска награда Златна маска за избор музике отишла је у руке Кристијана Жан-Мишела Јалжечића за креативни избор и употребу музике у представи “Антигона”.

Златна маска за најбољу колективну игру припала је представи “Српска драма”.

Диплома фестивала за иновативно сценско истраживање додијељена је комплетној ауторској екипи представе “Антигона” Диван театра из Загреба.

За колективно глумачко достигнуће диплома фестивала припала је Предрагу Вукојевићу за употребу минималистичких изражајних средстава у улози Данила Киша у представи “Данило” Бјелопољског позоришта.

Диплома фестивала за сценски говор додијељена је Мирану Топљаку за сценски говор у представи “Антигона”.

Дарку Куртовићу припала је диплома фестивала за очување традиције позоришног аматеризма у Требињу.

Стручни жири 65. Фестивала фестивала аматерских позоришта у Требињу радио је у саставу: Димитрије Јовановић, редитељ из Београда, предсједник жирија, Трајче Кацаров, драматург из Штипа, члан жирија и др Немања Савковић, редитељ из Београда, члан жирија.

Фото: Радио Требиње / Предраг Муцовић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.