„Вечерња ружа“ на фестивалској сцени: овације и вишеминутни аплауз за глумце из Београда

26.07.2023 | 10:53

Позоришна сала Културног центра Требиње

Вечерас, петог такмичарског дана 66. „Фестивала фестивала” на позоришној сцени Културног центра наступили су драмски аматери Студија глуме из Београда – Театра 011. Они су одиграли представу „Вечерња ружа“ за коју текст потписује Влада Арсић, а драматизацију и режију Наташа Радоњић.

Тема представе је трговина женама и сексуална експлоатација, нажалост, табу тема о којој се не говори довољно. Жртве су све млађе јер необавјештеност утиче на моћ перцепције и препознавање евентуалне опасности.

Кроз позоришни вид умјетности, београдски глумачки ансамбл проговара о овој горућој теми и доноси на сцену само дјелић слике онога што се дешава – од тренутка када жртва постане мета предатора, па до тренутка када остане без идентитета и постане сексуална робиња.

„Вечерња ружа” позива гледаоце да се замисле, да саосјећају и причају о судбинама оних које су мислиле, као што и ми мислимо сада, да се мрачни живот догађа некоме другоме.

Жири требињске публике је признање протагонисте вечери додијелио глумици Јовани Петровић, за улогу Хелене.

Претходно је у биоскопској сали Културног центра одржана промоција „Енциклопедије Српског народног позоришта” Нови Сад и часописа „Позориште”.

Наредне фестивалске вечери, 26. јула требињској публици биће представљена најбоља аматерска представа 64. Републичког фестивала аматерских позоришта Србије – „Путујуће позориште Шопаловић” Позоришта „Драгољуб Милосављевић Гула“ из Петровца на Млави.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.