Вече пуно емоција: Одржан концерт Брана Ликића

27.03.2024 | 08:36

Позоришна сала Културног центра Требиње

Вечерас је у позоришној сали Културног центра приређен кантауторски концерт Брана Ликића, познатог композитора, продуцента и извођача из Сарајева са адресама у Минхену и Лос Анђелесу.

Брано Ликић је био фронтмен култне сарајевске групе „Резонанса“ и његове пјесме су у почетку биле везане за рокенрол, а у његовом студију БЛАП настало је више од 500 албума. Данас ствара музику широког жанровског и стилског распона и сарађује и наступа са врсним музичарима широм свијета. Жели да сачува емоцију јер је она, како наводи, кључ на који људи реагују.

„Вечерас изводим пјесме са својих петнаестак албума. Кантаутор нарочито обраћа пажњу на емоцију и на ријечи. Мене је тешко смјестити у неку категорију. У Загребу сам недавно промовисао свој џез албум, прошле године сам објавио три албума, затим албум за дјецу ‘Питај дједа’, сад долази и нови албум ‘Резонансе’, сарађујем са бројним музичарима. То је мој свијет“, истакао је Ликић.

Навео да је овог пута разлог његовог гостовања у Требињу, осим концерта, и представљање Фестивала кантауторске музике „Кантарион“, који ће се први пут одржати у нашем граду половином маја:

„Фестивал ће окупити најзначајније кантауторе. У овом случају имате кантауторе који су пјеснички окренути. Ми се бавимо харизмом извођача. Потребни су нам људи који нам знају испричати причу на једноставан начин, не морају бити виртуози, али да нас увуку у тај свој свијет“.

Брано Ликић додаје да ће фестивал, поред познатих кантаутора из региона, окупити и „младе снаге“, као и најзначајније људе из новинарског свијета који се баве музиком.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.