ВЕЧЕ КОЈЕ ЋЕ ТРЕБИЊЦИ ДУГО ПАМТИТИ: КОНЦЕРТ МАРКА ЛУИСА НА ТРГУ СЛОБОДЕ

25.08.2022 | 13:23

Трг Ослободилаца

Кантаутор Марко Луис одржао је вечерас величанствен концерт на Тргу слободе, у оквиру другог дана „Требиње џез фестивала“ у организацији Културног центра Требиње.

Марко Луис важи за некога ко брише границе у музици, спајајући звуке соул, R’n’B и поп музике са елементима етно културе. Већ по првим тактовима било које његове пјесме препознаје се јединствен стил, којим се издвојио на домаћој музичкој сцени.

Марко није крио своје задовољство што гостује у Требињу и то управо на џез фестивалу.

„Мислим да је битно да постоји сваки жанр – и урбана и комерцијална сцена. Драго ми је да и моји пријатељи Васил Хаџиманов и Јован Маљоковић долазе у Требиње, и да ми извођачи имамо ту могућност да видимо овако леп град, а са друге стране, лепо је да се дешава нека традиција везано за урбану музику и, уопште, за музику инспирисану џезом“, изјавио је Марко Луис на конференцији за медије.

Сматра да мора да постоји и урбана музика, и популарна и комерцијална, а драго му је да се ствара и да „плива“ један нови талас који је инспирисан не само џез музиком, него уопште музичком историјом:
„Одлично је што постоји публика која то слуша. То су некад нови таласи, некад су то нови ‘пикови’, али се нон-стоп нешто дешава, што је супер, поготово што се цела музичка индустрија дигитализује. Тако да је много лакше да музика дође до потрошача и тај савршени круг се дешава, само што још мора да дође на један виши ниво на овим просторима“.

Марко Луис је један од омиљених аутора, али и сарадника на регионалној сцени. Каже да воли да сарађује, воли дуете и када се нађу двије различите енергије.

„Гледам да што више радим са људима који су потпуно другачији од мене и који могу да ме извуку из моје зоне комфора“, додао је.

Луис је одмах на почетку концерта направио сјајну атмосферу и пренио позитивну енергију на публику, која је видно уживала два сата.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.