У галерији Културног центра приређена изложба Удружења „Сунце нам је заједничко“

20.11.2023 | 11:09

Галерија Културног центра Требиње

Удружење „Сунце нам је заједничко“ из Требиња данас је у галерији Културног центра организовало изложбу „Са нама кроз Европу“.

Изложено је 27 радова које су радили чланови удружења уз помоћ ликовних умјетника, волонтера – ученика Гимназије „Јован Дучић“ и стручних сарадника овог удружења, а сваки рад представља једну од земаља Европске уније.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да циљ свима у нашем граду, али и свијету, треба да буде да дјеци са потешкоћама у развоју олакшају живот, те је као позитиван примјер навео Дневни центар у Требињу, чију градњу су помогли и помажу хумани људи из региона.

Александра Риђешић, дефектолог у удружењу и организатор изложбе, навела је да кроз овај пројекат промовишу европске вриједности и да су се трудили да из свог угла прикажу свих 27 земаља Европске уније.

„На свакој слици приказана је једна држава и слике су рађене акрилним бојама у великом формату. Кроз припрему изложбе радили смо на јачању личних капацитета чланова, самопоуздања, позитивних емоција и толеранције, јер су радионице биле инклузивног карактера”, истакла је Риђешић и додала да је изложба продајног карактера.

У оквиру програма, приређен је и концерт дјечјег хора „Бубамарац“ и чланова удружења.

Изложба „Са нама кроз Европу“ приређена је у оквиру пројекта „Нашом креативношћу промовишемо европске вриједности у Требињу“, који је финансиран од стране Европске уније.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.