У галерији Културног центра отворена изложба радова Весне Бошковић

16.12.2022 | 10:44

Галерија Културног центра Требиње

Вечерас је у галерији Културног центра Требиње отворена изложба радова академске сликарке Весне Бошковић из Подгорице.

Ова црногорска умјетница излагала је своје радове у Културном центру 2015. године, а овај пут требињској публици представила је својe најновије графике, цртеже и инсталације.

„Кроз три сегмента публика ће се упознати са мојим радом. Поред најновијих радова, присутан је и сегмент изложбе ‘Све је саткано од свјетлости’ која садржи седам инсталација у седам простора. У тој изложби сам сублимирала сво своје искуство, и оно из периода када сам се бавила ентеријерима, али и искуство упознавања новог простора. Ту су и цртежи под називом ‘Реконструкција једног тренутка’ – то је био фокус пажње у овом периоду и изолације и неког промишљања за инсталације које ће, надам се, бити у неким будућим изложбама”, навела је ауторка изложбе.

Мултимедијална умјетница Весна Бошковић бави се цртежом, графиком, сликом и инсталацијама, а излаже и на међународним изложбама архитектуре. Не издваја ниједан медиј посебно јер сматра да је он само средство, а да је идеја носилац рада:
„У суштини, у умјетности постоји само средство, начин на који ћете спровести неку идеју без обзира који је медиј у питању. Једноставно, не могу себе да кротим нити желим. То је тренутак који диктира моје расположење и моја добра воља”.

Миљан Вуковић, директор Културног центра Требиње, навео је да је требињска публика прије неколико година имала прилику да се упозна са богатством опуса којим Весна Бошковић располаже.

„Весна нас је поприлично изненадила са новим концептом изложбе, са новим радовима који су у неком њеном маниру, али ипак освјежени и савремени. На тај начин је, рецимо, третирала и галерију у којој вечерас излаже комбинујући специфичност простора са својим радовима. Имамо осјећај као да је читава галерија нека врста једног рада са специфичним изразом”, казао је Вуковић.

Изложба радова Весне Бошковић, коју је организовао Културни центар Требиње, може се погледати до краја децембра.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.