Тања Бошковић као легендарна Сара Бернар изазвала одушевљење требињске публике

24.04.2024 | 10:00

Позоришна сала Културног центра Требиње

Представа „Успомене Саре Бернар“, према тексту Џона Марела, у адаптацији и режији Сташе Копривице, са Тањом Бошковић у насловној улози, одржана је вечерас у позоришту Културног центра Требиње.

У овој дуодрами, насталој у копродукцији Херцегновског позоришта и ЈУК „Херцег Фест“, лик Сариног секретара Питуа тумачи Дејан Ђоновић.

Представа је премијерно изведена у септембру 2022. у Херцег Новом, а Тања Бошковић каже да је сваки пут уживање играти овај комад.

„Представа је веома чврсто направљена. Сташа Копривица је с великом памећу и са отменом радикалношћу скратила оригинални текст. Можда чак и имамо већу брзину него што људи могу да прате, јер код нас публика не зна баш добро ко је била Сара Бернар, каква је била и шта је све чинила”, навела је наша чувена глумица.

Додаје да је Марели направио драму која је потпуно аутентична и по Сарином животу:

„Она је смењивала управнике француске комедије, путовала у Америку, тамо где позориште никад ушло није – играла им је на француском, усред Лондона играла је Хамлета, играла је мушке и женске улоге, играла је шта је и како је хтела. Врло је специјална била”.

Наша глумачка дива Тања Бошковић каже да је одважност којом је Сташа Копривица завршила комад заправо нешто што нуди наду, да позоришни људи никад не умиру, као што је и Сара Бернар и данас – Сара Бернар.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.