Представљени роман „Седми дан“ и књига поезије „Кад ђаво крви зажели“ Горана Врачара

09.09.2023 | 15:15

Галерија Културног центра Требиње

У галерији Културног центра вечерас је одржана промоција и видео-представљање романа „Седми дан“ и збирке пјесама „Кад ђаво крви зажели“ аутора Горана Врачара, књижевника из Источног Сарајева.

„Седми дан“ је први роман Горана Врачара, који је из психилошког угла покушао да сагледа компликоване односе између мушкарца и жене те да проникне у њихова размишљања. Прича је о свакодневици, о томе шта остаје кад љубав нестане, када на мјесто страсти засједне рутина.

„Роман покрива период од пет часова, од шест ујутро до једанаест. Ради се о брачном пару који се разводи и то је комплетна прича романа, нема ту пуно догађаја. Углавном је поткријепљен емоцијама, размишљањима, подсјећањима и више је психолошко штиво“, навео је аутор Горан Врачар.

Вечерас је роман „Седми дан“ представљен на неуобичајен начин. Аутор је умјесто приче требињској публици своју књигу представио кроз промотивни видео, у ком су о роману и аутору говорили сликар Борко Мочевић, књижевник Жељко Пржуљ, проф. Саша Кнежевић и Александар Вуца, фронтмен групе „Атентат“, чија музика прати одломке из овог дјела које чита сам аутор. Горан Врачар је свој роман првенац „Седми дан“ адаптирао у истоимени позоришни комад.

„Представа се тренутно игра по Србији, у извођењу позоришта ‘Путујући глумац’. Четири глумца су ту – два главна лика и два анђела, односно Адам и Ева у свом изворном облику. Наишла је на врло добар пријем гдје год се играла“, додао је Врачар.

За књигу поезије „Кад ђаво крви зажели“ Горану Врачару је претпрошле године уручена награда „Шушњар“ на Међународним књижевним сусретима у Оштрој Луци код Приједора.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.