Представа „Драги уметници” отворила 66. „Фестивал фестивала”

22.07.2023 | 11:39

Позоришна сала Културног центра Требиње

Представа „Драги уметници” у извођењу Театра „Чекори” отворила је вечерас у Културном центру 66. „Фестивал фестивала”, смотру најбоље продукције позоришног аматеризма региона.

Комад „Драги уметници”, према тексту азербејџанског драмског писца Леонида Зорина, а у режији Маје Ђурчевске, извео је петочлани ансамбл позоришних аматера из Скопља.

Ова крими-комедија представља цијели процес стварања једне представе, од писања сценарија, кастинга, додјеле улога, проба, мукотрпних залагања, самоодрицања и посвећености позоришту. Привидно – једна савршена позоришна игра, проткана мржњом, љубомором, омаловажавањем и свим ниским, мрачним људским осјећањима, а све то у име умјетности и са циљем да се одигра још једна премијера.

За протагонисту прве вечери фестивала проглашен је Даниел Гочевски, који је у представи тумачио лик Драгана Тарабунова.

Фестивал, на коме ће наступити најбоља аматерска позоришта из Србије, Црне Горе, Хрватске, Сјеверне Македоније и БиХ, отворио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

У оквиру пратећег програма фестивала, претходно је у галерији Културног центра отворена изложба – Фестивалски времеплов у фотографији: „Магија исписана свјетлом”.

Друге вечери фестивала на позоришној сцени Културног центра наступиће Градско аматерско казалиште „Жупања“ и Казалиште „Мика Живковић“ Ретковци (Хрватска), са представом „Пљусак” по режији Марка Сабљаковића.

Све представе „Фестивала фестивала“ играју се у позоришној сали Културног центра, са почетком у 20 часова и 30 минута.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.