Пети “Music & More SummerFest”: Одржан концерт класичне музике – финале такмичења

05.08.2023 | 09:04

Позоришна сала Културног центра Требиње

У оквиру петог Међународног фестивала ”Music & More SummerFest“, вечерас је у позоришној сали Културног центра Требиње одржан концерт класичне музике – финале такмичења.

Наступило је четворо финалиста: двоје пијаниста, виолинисткиња и челисткиња, који су извели два Моцартова клавирска концерта, Хајднов чело концерт и Моцартов концерт за виолину.

Татјана Ранковић, оснивач и директор и фестивала, подсјетила је да је ово друго по реду такмичење солиста са гудачким оркестром у оквиру овог фестивала.

„Сви студенти су пре месец дана послали своје видео-снимке првог става. Ми смо изабрали ова четири кандидата да буду у финалу, где треба по цео концерт да одсвирају. Победник ће да свира са оркестром и добиће хиљаду долара у кешу, а друго место ће извести само први став и добија 500 долара као новчану награду. Треће место добија награду од 250 долара и свира са колаборативним пијанистом – на концерту са два клавира, или соло инструмент, зависи ко од њих добије награду”, навела је Татјана Ранковић.

Наредни концерт у Културном центру Требиње одржаће се 9. августа, од 20.30 часова, када је на програму концерт солистичке и камерне музике.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.