Отворена изложба „Вектори људских душа“ Дарка Јурошевића

10.11.2023 | 11:17

Галерија Културног центра Требиње

Академски сликар и вајар Дарко Јурошевић представио се публици Културног центра Требиње изложбом скулптура и цртежа, под називом „Вектори људских душа“.

„Вектори људских душа“ су трилогија коју нам доноси аутор, а њен концепт можемо посматрати путем тезе, антитезе и синтезе. Јурошевић разумом и емоцијом обликује човјека кроз интерпретацију умјетничког стварања, изводећи дефинитиван став онога што је креирано и има у основи коријене у психолошкој интерпретацији свијета.

Јурошевић наводи да су радови настајали у протекле три-четири године, а груписани су у три сегмента која су у симбиози:

„Постоји тај спољашњи дио људског поимања, тј. манифестација човјека, његове особине и овај други дио који говори о таласима, односно о фреквенцији. Те двије приче, та два сегмента се спајају и онда добијамо трећу причу, која је будућност“.

Поставка обухвата двадесетак радова. Први сегмент обухвата дјела рађена у глини, која су потом изливана у гипсу, па патинирана, док другу групу чине скулптуре рађене у дрвету и металној конструкцији, а ту су и цртежи који поткријепљују цијелу причу.

Изложбу Дарка Јурошевића „Вектори људских душа“ отворила је Тања Секуловић, а поставка се може погледати до 22. новембра у галерији Културног центра Требиње.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.