Отворена изложба „Умјетност наслућивања“

26.01.2024 | 22:00

Галерија Културног центра Требиње

У галерији Културног центра вечерас је отворена изложба слика и колажа „Умјетност наслућивања“ Нине Лојовић Милинић, академског сликара из Требиња.

Изложбу чини двадесетак слика рађених техником акрил на платну и отприлике исто толико колажа, који су настали у протеклих пет година. Свака тема, према ријечима ауторке, сама пронађе умјетника, наметне се на неки начин.

„Дио изложбе који је рађен акрилом на платну има двије-три тематике. Једна се односи на материнство, однос који се гради у породици између мајке и дјетета и између дјеце и родитеља и који је јединствен. Други дио односи се на наше насљеђе, архитектуру из старог периода – 16. и 17. вијек, па негдје у синтези са модерном архитектуром, а све проткано архитектуром која се данас овдје налази у Требињу, али и овом православном, црквеном архитектуром која и данас пркоси времену“, истакла је ауторка изложбе.

Она додаје да је сама архитектура прича о човјековом постојању, тако да иако су избјегнути фигурални ликови, она је на неки начин замјена за човјека и свједочи о историји.

Изложбу „Умјетност наслућивања“ отворила је Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, а поставка се може погледати наредне двије седмице у галерији Културног центра.

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.