Отворена изложба „Повратак“ Драга Вејновића

18.03.2024 | 07:56

Галерија Културног центра Требиње

Драго Вејновић, умјетник и професор фотографије на Академији умјетности Универзитета у Бањалуци требињској публици представио се фотографијама које на интиман и романтичарски начин преиспитују однос природе и човјека у савременом контексту.

Аутор наводи да је сам назив изложбе симболичан и да препушта да сваки посматрач тумачи на свој начин.

„Углавном су присутни мотиви из шуме, али они имају једну симболичку вриједност. То је једно путовање кроз нас саме, прије свега, повратак нама самима и нашим унутрашњим природама. Није у реду да тумачим своју умјетност. Битно је да се то доживи, да се осјети нека емоција и да свако од нас доживи ове радове како му највише одговара, да пронађе неки смисао у свему томе“, истакао је аутор Вејновић.

Додаје да се у овом случају одлучио за дигиталну фотографију због мотива, а и формат је прилагођен и мотивима и цијелој причи.

Изложбу „Повратак“ отворила је Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу ,а присутнима су се, осим аутора Драга Вејновића, обратили и директор Културног центра Требиње Миљан Вуковић и Сарита Вујковић, директор МСУРС.

Изложба „Повратак“ настала је као плод сарадње Културног центра Требиње и Музеја савремене умјетности Републике Српске, а поставка се може погледати до 4. априла у галерији Културног центра.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.