Отворена изложба Павла Ковача „Кратке приче из Индонезије“

15.12.2023 | 10:58

Галерија Културног центра Требиње

У галерији Културног центра Требиње вечерас је отворена изложба фотографија Павла Ковача под називом „Кратке приче из Индонезије“.

На путовањима по азијским земљама, привучен интересантним лицима случајних пролазника, пејзажима и неуобичајеним ситуацијама, Павле Ковач настоји да својим фотографијама забиљежи аутентичне детаље и да публици приближи различите културе.

„Кратке приче из Индонезије“ настале су као резултат ауторовог петогодишњег боравка у Индонезији, а да би задржао пажњу гледаоца, фотографије су представљене у формату кратких прича које приказују атмосферу удаљених индонежанских крајева.

Аутор изложбе истакао је да је концепт читаве изложбе да се испричају неке приче о Индонезији, да не буду само фотографије. Фотографске приче обрађене су кроз осам колажа, од којих сваки броји од шест до девет фотографија урађених у аналогној техници.

„Ово је, као што можете видјети, врло мали број фотографија без људи. Идеја је била да се њихов свакодневни живот пренесе на фотографије – како они живе, начин на који раде, неки обичаји и традиције. Фотографије су црно-бијеле, мислим да је пуно аутентичније без икакве боје, јер прича је таква да фотографија сама говори за себе, а боја може, у неком смислу, да промијени тај дојам“, навео је Ковач.

На отварању изложбе говорили су Елис Бекташ и др Драган Ковач, а изложбу је свечано отворила Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу.

Изложба „Кратке приче из Индонезије“ Павла Ковача биће пред требињском публиком у галерији Културног центра до 30. децембра.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.