Отворена изложба „Ништа лично” Миодрага Кркобабића

04.08.2023 | 09:57

Галерија Културног центра Требиње

Самостална изложба Миодрага Кркобабића „Ништа лично” отворена је вечерас у галерији Културног центра.

Публици је представљен циклус медијски разноликих Кркобабићевих радова насталих од 2000. године. Ријеч је о више амбијенталних поставки које се састоје од фото, аудио и видео инсталација у међусобној интеракцији.

Сви заједно, према ријечима аутора, испитују положај појединца у савременом друштву и формирања личног идентитета који никада није предодређен и трајан, већ је предмет континуираних промјена.

Основна теза, изречена у наслову изложбе, а визуелно исказана у радовима, говори о процесу креирања индивидуалности као дијалога са самим собом, са околином, са друштвом.

„Као што овде можете видети, постоје различити радови у различитим медијима где се третира та институционализација идентитета и насилни покушај од стране друштва и заједнице да појединцу прикачи један идентитет. Он заправо не постоји као такав, постоји само у виду слојева наше личности које се остварују у комуникацији са другим људима. Без те комуникације – ми нисмо ништа”, истакао је аутор Кркобабић.

У име Културног центра Требиње, публици се обратила Тања Секуловић која је навела да су остварени резултати и аутентичност визуелног стваралаштва препорука да овај велики аутор своје радове представи нашем граду:

„Изложба директно упућује на интересантну технику, симболе и необичне сопствене мотиве људског тијела. Оно што је специфично код овог аутора јесте то што управо присуство живог модела на одабраним радовима, на основу којег настаје фотографија, даје емоцији да постане видљива из различитих перспектива”.

Изложбу је свечано отворио Дражен Бошковић, замјеник градоначелника Требиња.

Изложба „Ништа лично” селектована је као дио програма насталог на основу расписаног конкурса за излагачку 2023. годину у Културном центру.

Поставка ће бити доступна требињској публици до 16. августа.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.