Отворена изложба и представљена фото-монографија „То је било неко лепше и срећније време“

04.05.2023 | 10:25

Галерија Културног центра Требиње

Фото-монографија и изложба фотографија „То је било неко лепше и срећније време“ аутора Драгана Теодоровића Зека представљена је вечерас требињској публици у галерији Културног центра.

Поставка изложбе садржи 24 црно-бијеле фотографије на којима је аутор више од двије деценије биљежио атмосферу, емоције и најзанимљивије моменте на рок концертима и фестивалима у већим градовима бивше Југославије, али и широм свијета.

Дух осамдесетих година прошлог вијека, када је југословенска рок сцена била међу водећим на свијету и када је емоција коју ствара рок звук производила спектакуларно искуство и размјену енергије између извођача и публике био је инспирација аутору за настанак ове изложбе и фото-монографије.

„Када сам 80-их година почео да радим са групама као што су Забрањено пушење, Црвена јабука, Мерлин и остала сарајевска школа, били су добри аутори и добре пјесме, производили су емоције. То је оно што се сад види на овим фотографијама које сам овдје изложио. Мислим да нам данас недостају добри аутори, чак и музичари и да се то вријеме не може вратити. Сва дешавања од 90-их до данас показују да ова књига има оправдан наслов”, навео је аутор Теодоровић.

Он додаје да и даље иде на концерте и бави се овом врстом фотографије, а припрема нову фото-монографију о Бајаги и инструкторима која би требало да угледа свјетлост дана наредне године, поводом четири деценије постојања овог бенда.

Изложба фотографија Драгана Теодоровића Зека биће отворена до 9. маја у галерији Културног центра Требиње.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.