ОТВОРЕНА 15. КЛУПСКА ИЗЛОЖБА ФОТО-КИНО КЛУБА ТРЕБИЊЕ

22.11.2022 | 10:58

Галерија Културног центра Требиње

Вечерас је у галерији Културног центра отворена 15. клупска изложба Фото-кино клуба из Требиња.

Пред публиком се нашло осамдесет колор и црно-бијелих фотографија двадесет аутора, које је за поставку одабрао селектор овогодишње изложбе Синиша Скендерија, мајстор фотографије из Витеза.

Извршни директор Фото-кино клуба Требиње Славенко Вукасовић истакао је да ово удружење већ петнаест година у континуитету прави клупске изложбе, а да је ове године био највећи одзив, са највећим бројем фотографија.

„Толико има добрих фотографија, да смо их изложили у двије изложбене сале. У једној су црно-бијеле, а у другој колор фотографије. На прољеће смо имали курс фотографије, па су овдје такође и фотографије нових чланова нашег клуба“, истакао је Вукасовић додајући да је тема и ове године била слободна те да су фотографије врло доброг квалитета.

Прву награду у категорији црно-бијеле фотографије освојио је Павле Ковач, друга награда припала је Маријани Хајровић, а трећа – Јовану Видаковићу.

У конкуренцији колор фотографије, прва награда додијељена је Душану Вуковићу, друга – Радоју Елезу, а треће мјесто заузела је фотографија Славенка Вукасовића.

Похвала за фотографију у конкуренцији црно-бијеле фотографије припала је Миодрагу Вујачићу, а Браниславу Рупару и Радовану Дангубићу додијељене су похвале у конкуренцији колор фотографија.

Изложбу је свечано отворила Слађана Скочајић, начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање, истакавши да удружење које нам је вечерас приредило овакав спектакл заслужује сву пажњу и упутила му честитке за ових петнаест година преданог рада:

„Град Требиње ће подржавати и даље рад овог удружења. Професионална удружења грађана која раде озбиљан и важан посао за овај град подржаваћемо и убудуће, овај пут, сигурно, значајније од оних удружења која постоје само формално“.

Изложба Фото-кино клуба Требиње може се погледати наредних седам дана у галерији Културног центра.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.