Одржан новогодишњи концерт Музичке школе „Требиње“

23.12.2023 | 08:05

Позоришна сала Културног центра Требиње

Ученици и професори Музичке школе „Требиње“ одржали су вечерас новогодишњи концерт у позоришној сали Културног центра.

Богатим и разноврсним једноипочасовним програмом представило се око 130 извођача, ученика и професора ове установе. Наступили су хорови припремног разреда, основне и средње школе, оркестри хармоника, гудача и камерне музике и солисти на виоли, виолини, виолончелу, клавиру, флаути, хармоници и гитари. На програму су била позната дјела великих свјетских и домаћих композитора.

Директор школе Душанка Бабић навела је да је вечерашњи концерт прилика да родитељи и наши суграђани виде резултате рада ученика и професора Музичке школе „Требиње“ првог дијела ове школске године те да су веома задовољни реализованим активностима.

„Полугодишњи, односно, новогодишњи концерт представља круну рада ученика и професора у првом полугодишту ове школске године. Вечерас ће наступити и камерни састав – пет ученика хармоникаша и једна ученица која је свирала дјечји инструментариј, која им је у свему томе помагала. Они су се такмичили у дисциплини камерна музика и освојили су трећу награду на Интернационалном музичком такмичењу у Будимпешти, тако да је то заиста велики успјех за наше ученике и школу“, истакла је Душанка Бабић.

Додала је да им у наредном периоду тек предстоје такмичења а, надају се и награде, јер много и вриједно раде. У другом полугодишту очекују их међународна такмичења у Београду, Ваљеву и Сарајеву те републичко такмичење у Бањалуци.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.