Одржан концерт солистичке и камерне музике учесника фестивала “Music & More SummerFest”

10.08.2023 | 08:58

Позоришна сала Културног центра Требиње

Под окриљем петог издања фестивала “Music & More SummerFest”, вечерас је у позоришној сали Културног центра Требиње одржан концерт солистичке и камерне музике.

Публика је имала прилику да ужива у изузетно надахнутом извођењу младих умјетника и упозна се са дјелима камерне музике насталих из пера врсних композитора.

Овом приликом представило се двадесетак младих музичара, полазника Љетне школе “Music & More SummerFest“.

Оснивач и директор и фестивала Татјана Ранковић истакла је да се “Music & More SummerFest“ мјесецима организује, али да се велики дио програма планира током трајања самог фестивала.

„Почетак фестивала је направљен унапред, али како он одмиче, ове студентске концерте радимо у ходу јер никад не знамо ко ће и како бити спреман. То зависи од ове Летње школе која траје и која иде раме уз раме са фестивалом. Вечерас су овде двадесет два студента из целог света, са четири континента. Највише је пијаниста, иамо неколико виолиниста са пратњом клавира у дуу, а концерт завршавамо Пијацолиним триом”, навела је Татјана Ранковић уочи концерта.

Пета сезона Међународног фестивала “Music & More SummerFest” организована је у оквиру „Требињског културног љета 2023”, у периоду између 1. и 14. августа. Овог љета фестивал је окупио признате професоре, музичаре, композиторе, диригинте те студенте класичне музике из 21 земље свијета.

Поред осам концертних вечери у Требињу на пет различитих локација (Пијачни трг, Амфитеатар на Црквини, Културни центар, Музеј Херцеговине, порта Храма Преображења Господњег и Вила Ластва), ове године у оквиру фестивала, организована су и гостовања са концертом у Херцег Новом и Чачку, првој националној престоници културе Србије.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.