Наступ Краља Чачка на другом „Требиње џез фестивалу“

25.08.2023 | 08:44

Стари Град

Другог дана овогодишњег „Требиње џез фестивала“, у Старом граду је одржан концерт Ненада Марића, широј јавности познатијег под именом Краљ Чачка.

Вишеструко талентовани Краљ Чачка – академски сликар, пјесник и кантаутор, вечерас је наступио са Миладином Стојковићем (контрабас), Михаилом Новаковим (бубњеви), Петром Питаревићем (клавијатуре) и Сергејем Соколовим (електрична гитара).

Краљ Чачка је наступао у Требињу крајем 2020. године и из нашег града носи најљепше утиске, а радо се, каже, одазвао позиву да наступи на овогодишњем џез фестивалу.

„Први пут смо у Требињу наступали пре три године за време короне, у мало другачијим условима. Тада сам први пут био у вашем граду и било је баш лепо, али сад, по овом сунцу и овим бојама, све ми много лепше изгледа. Ја живим то што радим и где год ме позову да свирам – ја сам ту. За мене су песме лек и где год има потребе за ‘излечењем’, ту сам”, рекао је Краљ Чачка.

Његова музика, мјешавина џеза, блуза, рокенрола и шансоне била је прави празник за љубитеље квалитетног звука.

„Ово што ја радим додирује џез, није стриктно та врста музике. Мешавина је разних жанрова, између осталог и џеза. Џез је потцењена музика данас на овим просторима, тако да га фали више. Овај фестивал доприноси томе да џез опстане и да људи могу да га чују уживо”, додао је Марић.

Љубитељи блуз и џез звука уживали су вечерас у интерпретацији извођача из Србије, који је засигурно оправдао очекивања.

У суботу, 26. августа у кафе бару Хедонија наступиће џез састав „Пер Бас Викинг Матисен трио” из Норвешке.

Организатор фестивала је Културни центар Требиње уз подршку Града, Кабинета предсједника Републике Српске, Министарства просвјете и културе Републике Српске, Инвестиционо-развојне банке Републике Српске, компаније М:тел и НЛБ банке.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.