Завршено „Коло 2024”: Представљен и заједнички мозаик требињских малишана

01.06.2024 | 22:54

Галерија Културног центра Требиње

Девета Међународна умјетничка колонија „Коло“ завршена је вечерас у галерији Културног центра заједничком изложбом радова петнаест умјетника из региона.

Овом приликом публици је представљен и мозаик Јелене Анжујске, заједнички рад дјеце која су стварала на радионицама које је водила академска сликарка Љиљана Ривић из Београда.

Изложбу је отворила Кристина Пирковић, академска сликарка из Србије:

„Мени је припала част да се испред колега уметника, учесника Ликовне колоније ‘Коло’ захвалим, пре свега, организатору колоније Дражену Милићу, који својом идејом и упорношћу већ девету годину заредом успешно организује ову манифестацију. Такође, завалила бих Граду Требињу и Културном центру на подршци“.

Мозаик Свете Јелене Анжујске настао је на радионици Љиљане Ривић, која је реализована у сарадњи Културног центра Требиње и Културног центра Новог Сада.

„Драго ми је што сте у оволиком броју дошли да подржите изложбу колоније ‘Коло’, уједно и нашу прву дечју изложбу, која је резултат седмодневне радионице мозаика. Захваљујем се свој дечици, која су дошла, стварала са мном и научила технику мозаика. Надам се да ћемо наставити ово дивно дружење“, казала је Љиљана Ривић.

Организатор и селектор колоније Дражен Милић захвалио је свим учесницима „Кола“, Љиљани Ривић која је дошла да у Културном центру Требиње одржи радионице мозаика за вријеме трајања колоније, као и свима који су вечерас дошли да подрже његов рад и рад умјетника који су учествовали на овогодишњој колонији.

Девету Међународну умјетничку колонију „Коло“ организовало је Удружење умјетника ове колоније у сарадњи са Културним центром Требиње, под покровитељством Града Требиња.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.