ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА МАРИЈЕ КАПИСОДЕ “НАСТАВАК”

12.07.2024 | 22:56

Галерија Културног центра Требиње

У галерији Културног центра Требиње вечерас је отворена изложба графика Марије Каписоде, професора на Факултету ликовних умјетности на Цетињу под називом “Наставак”.

У свијет графика Марије Каписоде публику је увела Тања Секуловић, галериста Културног центра Требиње .

Изложба “Наставак” је према ријечима Марије Каписоде њен повратак графици .  Ријеч је о циклусу Земља – Свјетлост, Свјетло – Тамно , а концепцију изложбе чине графике из новијег опуса као и оне настеле у неком ранијем периоду.

“Никад нисам била склона вербализму. Дубока интима мојих радова наводи ме на мишљење да сам посљедња особа која треба да их теоријски тумачи.Вољела бих да требињска публика осјети енергију и емоцију коју сам сам жељела да пренесем у својим апстрактним пејзажима који су у фокусу ове изложбе”, рекла је између осталог Марија Каписода.

Изложбу “Наставак”  коју ће љубитељи ликовне умјетности моће да погледају у наредних петнаест дана свечано је отворила Слађана Скочајић, начелник за културу Града Требиња.

Културни центар Требиње организовао је изложбу графика Марије Каписоде у оквиру традицоналне манифестације Требињско културно љето.

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.