„Требиње у мом срцу”: Отворена изложба бугарског новинара Карабашева

04.04.2024 | 13:59

Галерија Културног центра Требиње

У галерији Културног центра вечерас је отворена изложба фотографија Статула Карабашева под називом „Требиње у мом срцу”.

Статул Карабашев, угледни бугарски новинар са завидном међународном репутацијом, истакао да је његова страст путовање по свијету и фотографисање прелијепих предјела, архитектуре и људи. Требињској публици је представио педесет својих фотографија нашег града које су „заробиле његово око и душу”.

„Прије седам година моја супруга и ја били смо први пут у Требињу, одушевили смо се љепотама града и рекли смо да ћемо једног дана живјети овдје и ево већ четири године живимо у Требињу. Фотографија је моја страст. Ја шетам, фотографишем све што ме импресионира, а овдје је пуно тога. Велики изазов ми је био да од три хиљаде фотографија Требиња одаберем само педесет, али у томе ми је пуно помогао фотограф Културног центра Јован Видаковић”, нагласио је Карабашев.

Драгослав Бањак, предсједник Скупштине Града Требиња, каже да су Карабашев и његова супруга Августина, која је била амбасадор Републике Бугарске у БиХ, могли за живот да изаберу било коју дестинацију на свијету, али они су завољели овај град и ове људе.

„Статул је човјек који познаје велики број људи у свијету и он ће сигурно бити један од најбољих промотора Требиња и Херцеговине не само на Балкану и у Европи, већ и широм других континената”, навео је Бањак.

Изложба фотографија „Требиње у мом срцу” може се погледати до 20. априла у галерији Културног центра.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.