Девета Међународна умјетничка колонија „Коло“ отворена изложбом Кристине Пирковић

27.05.2024 | 16:12

Галерија Културног центра Требиње

Изложбом слика и цртежа Кристине Пирковић под називом „Велики Креатор“ вечерас је у галерији Културног центра Требиње отворена девета Међународна умјетничка колонија „Коло“.

Кристина Пирковић је навела да јој је част што њена изложба отвара овогодишњу колонију „Коло“. Каже да се бави претежно фигурацијом, а да је у фокусу њеног рада човјек.

„Оно што мене интересује је човек и та ситуација духовно-материјално, одн. та два поларитета која се дешавају у сваком људском бићу. Ја негде пратим историју човечанства и цивилизације, занимају ме промене које се дешавају као последица нашег делања и правац у ком се крећемо“, истакла је Пирковић.

Дражен Бошковић, замјеник градоначелника Требиња, нагласио је да је ова умјетничка колонија од великог значаја за културну понуду Требиња, у које се умјетници радо враћају, али и долазе нови.

Захвалио је организаторима колоније, као и Културном центру Требиње који је уступио свој галеријски простор, а који се „уздиже у једну од најзначајнијих установа културе у региону и на чије се конкурсе за излагање пријави више од стотину аутора“.

Организатор и селектор колоније Дражен Милић рекао је да на овогодишњој колонији учествује десет младих неафирмисаних умјетника из региона те пет гостујућух, наших локалних умјетника из Херцеговине.

У оквиру „Кола“, у петак, 31. маја у 19 часова на платоу Музеја Херцеговине биће одржана хуманитарна изложба и аукција слика, а сав приход од продаје намијењен је младој Требињки Светлани Кнежевић која болује од церебралне парализе.

Умјетничку колонију затвара изложба радова насталих током њеног трајања, а која ће бити отворена у галерији Културног центра Требиње 1. јуна у 20 часова.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.