Концерт ансамбла „Коло“ у требињском Културном центру

19.09.2023 | 08:14

Позоришна сала Културног центра Требиње

У оквиру регионалне турнеје „Колодром“, Национални ансамбл „Коло“ одржао је концерт у Требињу. Овом туренејом овај реномирани ансамбл уједно обиљежава 75 година постојања.

У једноипочасовном спектаклу, поред београдског ансамбла, учествовало је као домаћин и ГКУД „Алат Свислајон“ које је отворило концерт у препуној позоришној сали Културног центра Требиње.

Турнеја под називом „Колодром“ започела је у мају у Бањалуци, настављена је преко Сјеверне Македоније до Црне Горе и Републике Српске. До краја године чланове „Кола“ очекују гостовања у Хрватској и Румунији.

Јанко Димитријевић, шеф ансамбла „Коло“, каже да је већ дуги низ година гостују у Требињу и да гаје пријатељске односе са нашим ансамблом „Алат Свислајон“.

„Требиње има неки мир, сви волимо да дођемо овде и увек је инспиративно за извођаче, тако да нам је драго што други део своје турнеје завршавамо баш у овом граду. Увек нам је императив да у месту у које долазимо будемо репертоарски спремни. С тим у вези, вечерас ће на репертоару ансамбла бити игре из источне Херцеговине“, навео је Димитријевић уочи концерта.

Он додаје да богат и разноврстан репертоар „Кола“ обухвата преко 130 кореографија еминентних српских кореографа. За концерт у Требињу припремили су свој класични репертоар новијег датума, кореографије наших најпознатијих кореографа које публика овдје већ препознаје, као и минијатуре које су свима врло добро познате.

Концерт Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“ организовао је Град Требиње, уз подршку Представништва Републике Српске у Србији.

Генерални покровитељ регионалне турнеје „Колодром“ је Министарство културе Републике Србије, уз подршку Министарства спољних послова и Управе за дијаспору и Србе у региону.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.