КЛАВИРСКИ ТРИО ОДРЖАО КОНЦЕРТ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ТРЕБИЊЕ

26.09.2022 | 12:42

Позоришна сала Културног центра Требиње

Вечерас је у позоришној сали Културног центра Требиње одржан концерт клавирског трија – Соња Марковић (клавир), Соња Војводић (виолина) и Ана Закрајшек (виолончело).

Ове три врсне умјетнице са изграђеним солистичким каријерама, импозантним програмским опусом и великим бројем награда и признања са престижних домаћих и међународних такмичења, као трио дјелује још од студентских дана.

„Заједно наступамо већ четири године и до сада смо свирале на разним фестивалима. Недавно смо наступале на Фестивалу гудача у Перасту, чији је директор Ана Закрајшек. Душанка Бабић, директорка Музичке школе, посјетила је тај фестивал и концерт па је одлучила да нас позове у Требиње. Сад је још боља прилика пошто смо добили нови ‘стенвеј’ клавир“, истакла је пијанисткиња Соња Марковић.

На концертном репертоару нашла су дјела великих свјетских композитора: Астора Пијацоле, Арва Парта, Арна Бабаџанијана и Јозефа Хајдна.

„Што се тиче програма концерта, све је блиско нашем темпераменту. Главни дио концерта је свита од четири става у стилу танга ‘Четири годишња доба у Буенос Ајресу’ аргентинског композитора Астора Пијацоле, краља танга. Волимо ту музику и приватно је слушамо тако да смо се одлучиле за овај репертоар“, додала је Соња Марковић.

Концерт клавирског трија организовали су Музичка школа „Требиње“, Град Требиње и Културни центар Требиње.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.