Десет година Културног центра Требиње: Приређени изложба и концерт поводом нашег јубилеја

25.04.2024 | 09:48

Галерија Културног центра Требиње

Културни центар Требиње обиљежио је своју прву деценију, колико постоји као организационо самостална јавна установа.

Овим поводом вечерас је отворена изложба графичког дизајна „Процес“ која је настала као резултат четворогодишњег пројекта „ReCulture: Ребрендирање установа културе Западног Балкана“ у оквиру програма Креативне Европе.

Требињској публици представљени су нови визуелни идентитети установа културе које су дио овог пројекта: Културног центра Требиње, Музеја савремене умјетности Републике Српске, Спомен-збирке Павла Бељанског и Умјетничке колоније Даниловград.

Посебан акценат стављен је на институције из Републике Српске због чињенице да је Културни центар главни носилац овог пројекта.

Одабрани тимови младих дизајнера радили су на различитим аспектима визуелног идентитета уз активну подршку локалних и европских ментора. На ребрендирању Културног центра Требиње радили су Аријана Кадић и Милен Тишић под вођством ментора Наде Арнаут.

Изложбу „Процес“ отворио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић, а присутнима су се обратили Тања Ђаковић, помоћник министра за културу, Сарита Вујковић, директор МСУРС и Миљан Вуковић, директор Културног центра Требиње, који су изразили велико задовољство што су били у прилици да учествују у поменутом програму и буду дио овог великог пројекта.

Након отварања изложбе на љетној сцени Културног центра одржан је концерт требињског рок бенда „Кругови у житу”.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

 

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.