Глумци Сцене „Маска“ забавили и насмијали требињску позоришну публику

19.10.2023 | 10:31

Позоришна сала Културног центра Требиње

Требињска публика имала је вечерас прилику да у позоришту Културног центра погледа представу „Брачна комедија“, у извођењу глумаца Сцене „Маска“ из Шапца.

Улоге Јелене и Данила Срећковића тумачили су глумци Анета и Иван Томашевић, који је уједно и режирао овај комад.

Анета Томашевић каже да је Сцена „Маска“ после 21 годину, колико постоји, и после низа разних жанрова којима су се бавиле њихове представе, углавном драмског карактера, овај пут приредила нешто духовито и опуштајуће. Ријеч је о комедији у којој се на духовит начин приказују догодовштине супружника средњих година приликом прославе седамнаесте годишњице брака.

„То је прича о свему ономе што прати један пар кроз њихов брачни стаж – све њихове сличности и разлике, сукобе и мирења, нетрпељивост и љубав. Публику очекује смех, радост и забава, а нешто и научи и, можда, исправи неку своју грешку коју прави. Те вечери испливавају неке битне разлике између мушкараца и жена. Оно што они мисле и оно што изговарају обично није у сагласју, али се на крају све срећно заврши“, навела је Анета уочи представе.

Комични тренуци брачног пара Срећковић, преточени у позоришни комад „Брачна комедија“, забавили су и насмијали требињску публику, која их је наградила топлим аплаузом.

Душка Ђајић
Фото: Јован Видаковић

Pretraga

You are using an outdated browser which can not show modern web content.

We suggest you download Chrome or Firefox.